De Culinaire Expeditie
De nieuwsbrief en de culinaire expeditie van Eat2Gather worden geschreven door Ravianne van Vliet
Ravianne is freelance tekstschrijver. Met haar tekstbureau Moonfish richt ze zich met name op eten, reizen en lifestyle. Kortom, ze schrijft over de leuke dingen van het leven! Voor Eat2Gather gaat ze vanaf nu maandelijks op Culinaire Expeditie. Wat kun je verwachten? Een kijkje achter de schermen bij de culinaire evenementen die Eat2Gather organiseert en de laatste nieuwtjes op het gebied van eten, drinken en opvallende hotspots. Ravianne woont in Amsterdam, reist voor zowel haar werk als privé de wereld over en – het zal je niet verbazen – houdt van lekker koken en eten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eerdere expedities:
 

De Culinaire Expeditie – Sunday Roast  

 

 

 

 

 

 

 

Een Sunday Roast is hét ultieme comfort food. Dat kan ik me nog herinneren van de tijd dat mijn ouders me als kind meenamen naar Engelse vrienden en we op zondag urenlang zaten te tafelen aan hun lange eettafel. Een geurig stuk mals vlees, knapperig geroosterde aardappels, grote schalen met verse groenten en natuurlijk die heerlijke Yorkshire puddings die je zo fijn in de dikke jus kon dopen. Wat een feest! Op zoek naar dat huiselijke gevoel van vroeger ging ik op zoek naar de vijf beste plekken voor een Sunday Roast. Oh yes, zo kom je deze donkere dagen wel door!

1. Mister Porter, Amsterdam
Bij Mister Porter in het W Hotel in Amsterdam kun je sinds kort aanschuiven voor een Sunday Roast op hoog niveau. Letterlijk, want dit cosmopolitische restaurant biedt een fenomenaal uitzicht over de stad. Ze serveren er verschillende, traditionele Sunday Roast gerechten waarbij uiteraard het vlees centraal staat, toch is ook aan de vegetariër gedacht. Niet goedkoop, ultrahip maar steengoed.

2. O’Reilly’s Irish pub, Amsterdam
Een stuk minder glamourous dan bij Mister Porter, maar die traditionele sfeer maakt deze Ierse pub juist zo authentiek. Elke zondag wordt hier het langzaam gegaarde vlees aangesneden, met natuurlijk weer die heerlijke Yorkshire pudding, stevige aardappelpuree, knapperige groenten, een flinke portie mierikswortelsaus en dikke jus. Bestel er een Guinness bij, nodig goed gezelschap uit en geniet.

3. The Roast Room, Amsterdam
De naam zegt het al: ook The Roast Room speelt in op de trend van ambachtelijk geroosterd vlees, de behoefte aan comfort food en de populariteit van lekker lang brunchen met vrienden of familie om het weekend te vieren. En dat allemaal in een stoer interieur met topbediening. Aanrader!

4. The Jolly Butchers, Londen
In deze typisch Londense pub – meerdere malen uitgeroepen tot één van de beste van de UK – vloeit de cider en ale rijkelijk. Verwacht hier die echte Engelse sfeer. Niet trendy, lekker no nonsense en knotsgezellig. De braadstukken die ze op zondag serveren zijn van topkwaliteit, de porties zijn lekker royaal en nergens aten we zulke fantastische Yorkshire Puddings.

5. Bassett’s, Thomastown
In het knusse Ierse dorpje Thomastown in de buurt van Kilkenny opende eerder dit jaar Bassett’s haar deuren. Noem het een restaurant, noem het een gastropub, noem het een eclectische mix tussen Ierland, Italië en Nederland (de eigenaresse komt uit Zwolle, haar man is Iers): feit is dat dit de beste plek van Ierland is om te genieten van een Sunday Roast (en meer). Hier wordt met liefde gekookt en dat proef je! Dry-aging staat hier hoog in het vaandel en wordt in house gedaan, voor extra rijping van (en dus extra lekker) vlees. Het restaurant schoot niet voor niets binnen no time sky high door in de Tripadvisor top van de regio.

 

 

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie
June in Amsterdam