De Culinaire Expeditie
De nieuwsbrief en de culinaire expeditie van Eat2Gather worden geschreven door Ravianne van Vliet
Ravianne is freelance tekstschrijver. Met haar tekstbureau Moonfish richt ze zich met name op eten, reizen en lifestyle. Kortom, ze schrijft over de leuke dingen van het leven! Voor Eat2Gather gaat ze vanaf nu maandelijks op Culinaire Expeditie. Wat kun je verwachten? Een kijkje achter de schermen bij de culinaire evenementen die Eat2Gather organiseert en de laatste nieuwtjes op het gebied van eten, drinken en opvallende hotspots. Ravianne woont in Amsterdam, reist voor zowel haar werk als privé de wereld over en – het zal je niet verbazen – houdt van lekker koken en eten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eerdere expedities:
 
Culinaire expeditie - Wereldse vrijgezellenfeesten
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lang, lang geleden leek het vrijgezellenfeest in niets op de gezellige, vaak ludieke dag met broers en vrienden of zussen en vriendinnen zoals we die nu kennen. Vroeger was het allemaal een stuk formeler, en met name bedoeld als overgangsritueel van puber naar volwassene.

Speelgoed offeren aan Artemis
Zo kenden de oude Grieken een ritueel waarbij de aanstaande bruid offers bracht aan de goden, in het bijzonder aan de god Artemis, de maagdelijke godin van jonge kinderen en dieren. Ze offerde een lok van haar eigen haar, de kleding die ze als kind droeg en haar speelgoed aan de godin. Hoe symbolisch!

Tips voor een sensueel huwelijk
In het Midden-Oosten kent men al eeuwenlang de traditie van het baden, waarbij de aanstaande bruid gedurende een paar dagen door vrouwelijke familileden werd ‘gezuiverd’, vaak in een bad met melk en in een wolk van wierook. Dit reinigen zou essentieel zijn voor het succes van haar huwelijk. Ondertussen gaven de oudere vrouwen haar tips over hoe ze een sensuele echtgenote kon zijn voor haar man. Daarna deelde de bruid honing en sinaasappels met haar vrijgezelle vriendinnen, om hen geluk te wensen in hun eigen zoektocht naar een echtgenoot. Lijkt ons wel ontspannen, zo’n hammamfeestje!

Tatoeages voor een sterk huwelijk
Bij de feestelijke, Hindoeïstische mehndi-ceremonie beschilderen Indiase bruiden elkaar met henna en wordt er uitbundig gedanst. Deze traditie komt uit de vijftiende eeuw en bestaat nog steeds. Het poeder van de mehndiplant wordt gemengd met water zodat er een felrode pasta ontstaat, waarmee de handen en voeten van de aanstaande bruid worden beschilderd. Dit ritueel staat symbool voor de kracht van het huwelijk; hoe roder de henna-tatoeage, hoe sterker het huwelijk.

Rennen!!
Nog een speciale vermelding voor de Germanen: op de dag van haar bruiloft moest de aanstaande bruid zo hard mogelijk vanuit haar ouderlijk huis naar dat van haar nieuwe echtgenoot hollen, om zo boze geesten van zich af te schudden. Het woord bruiloft vindt dan ook haar oorsprong ‘bruidsloop’. Weer wat geleerd.

Lijkt een vrijgezellenfeest op culinair niveau je wel iets voor de bride of groom to be? Bijvoorbeeld een workshop bruidstaarten maken of een spannende kookworkshop met afrodisiaca? Neem dan contact op met Eat2Gather voor de mogelijkheden!Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie