De Culinaire Expeditie
 
 
 
 
 
 
 
 
De nieuwsbrief en de culinaire expeditie van Eat2Gather worden geschreven door Ravianne van Vliet
Ravianne is freelance tekstschrijver. Met haar tekstbureau Moonfish richt ze zich met name op eten, reizen en lifestyle. Kortom, ze schrijft over de leuke dingen van het leven! Voor Eat2Gather gaat ze vanaf nu maandelijks op Culinaire Expeditie. Wat kun je verwachten? Een kijkje achter de schermen bij de culinaire evenementen die Eat2Gather organiseert en de laatste nieuwtjes op het gebied van eten, drinken en opvallende hotspots. Ravianne woont in Amsterdam, reist voor zowel haar werk als privé de wereld over en – het zal je niet verbazen – houdt van lekker koken en eten.
 
 
Eerdere expedities:
 

Culinaire Expeditie - Culinaire Rally door landelijke omgeving van Amsterdam

Laat ik voorop stellen dat een rally wat mij betreft één van de leukste dingen is die je kunt doen met een groepje collega’s, vrienden of familie. Helemaal als je bijvoorbeeld een jubileum hebt te vieren of op zoek bent naar een origineel teambuilding uitje. De combinatie van samen navigeren, nagenoeg onmogelijke opdrachten uitvoeren en de fanatieke strijd tegen de andere teams – wie gaat er met die goed gevulde streekmand vandoor? Het kan tot hilarische toestanden leiden. Dat je daarmee door vaak onbekende, prachtige Nederlandse landschappen toert maakt het helemaal af.

Puzzelen en proeven
Toen ik door Eat2Gather werd uitgenodigd om met hen een rally te doen – een culinaire rally wel te verstaan – stond ik dan ook gelijk te springen. Toeren, puzzelen en proeven: wat een perfecte combinatie!
Het idee is even simpel als leuk: Eat2Gather heeft een route uitgestippeld waarbij je een aantal culinaire pitstops maakt op authentieke, landelijk gelegen locaties in de Randstad. In dit geval: een kaasboerderij aan de Vecht, een beroemde culinaire marche en een streekwinkel annex proeflokaal. Op elke stop worden streekproducten geproefd en drankjes geserveerd, onderweg voer je opdrachten uit.

Kaas aan de Vecht
Na een warm ontvangst en korte uitleg – teams verdeeld check, routekaart check, vragenlijst check – vertrekken we op een prachtige voorjaarsochtend vanuit hartje Amsterdam richting het dorpje Vreeland, middenin het Groene Hart. Binnen de kortste keren cruisen we over een slingerend landweggetje, omringd door weilanden, bloeiende knotwilgen en dartele lammetjes. Prachtig, maar wél blijven opletten, zo’n puzzeltocht is een serieuze zaak – of je nou de chauffeur bent, de navigator of het meesterbrein. Gelukkig, we hebben onze bestemming gevonden: deze kaasboerderij is in familiebezit sinds 1936, schitterend gelegen aan de Vecht. We stoppen voor een uitgebreide proeverij aan Hollandse kazen, onder meer boeren-Gouda met truffel.

Worst in het hooi
Next stop is de Lindenhoff in Baambrugge. Topchefs en foodies komen van heinde en verre om hier in de ‘Marché’ hun kraakverse eitjes, biologisch vlees of seizoensgroenten in te slaan. Hier staat een proeverij van Brandt & Levie worsten op het programma. Gewoon, naast de hooiberg, terwijl we loom worden aangestaard door herkauwende Gasconne koeien.

High tea in de polder
Ik was graag nog even op de boerderij gebleven, al was het alleen maar om de pasgeboren biggetjes wat langer te aaien. Maar we gaan verder, op naar de laatste stop. Dat is een proeflokaal, landelijk gelegen aan riviertje ‘t Gein. Daar genieten we van een high tea met huisgemaakte taartjes en worden de winnaars bekend gemaakt.

Wapperende haren
Beleving, teambuilding en lol staan centraal tijdens de culinaire rally. Het leukste is dat je zelf ook nog vragen in de vragenlijst kan laten opnemen over jullie bedrijf, de groep of bijvoorbeeld de jarige. Je kunt ervoor kiezen om de rally met eigen vervoer te doen. Liever met wapperende haren in een kevertje cabrio of Fiat500? Dat kan Eat2Gather ook regelen, neem HIER contact op met Karien Olthof om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je elke maand de Culinaire Expeditie van Eat2Gather lezen? Geef je dan hier op voor de nieuwsbrief van Eat2Gather.


 

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie