Historische bierwandeling door Amsterdam
Vanaf 42 euro per persoon, vanaf 8 personen

Ben je een bierliefhebber en heb je een passie voor pils? Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Amsterdam en diens eeuwenoude verbinding met het koude gerstenat? Dan is deze historische bierwandeling een perfecte gelegenheid om samen met jouw gezelschap bijzondere biertjes te proeven én meer te weten te komen over ambachtelijke brouwprocessen, urban legends en grappige feitjes. Want wat betekent vechten tegen de bierkaai eigenlijk? In welk café hebben vaste klanten een eigen kastje waarin ze hun bierpul bewaren? En wie was toch die Witte Antonia?

Daar ga je allemaal achter komen tijdens deze tour, die zo'n 3.5 uur duurt. Je wandelt met een gids door een deel van het Wallengebied en het Damrak. Onderweg worden vijf stops gemaakt in unieke café’s en proeflokalen die allen een heel eigen karakter hebben én waar jullie uiteraard een karakteristiek biertje zullen proeven. Na afloop van de wandeling is het mogelijk om bij de laatste stop in een bierbrouwerij een gegrild kippetje te eten – de specialiteit van het huis.

Dit lekkere én boeiende arrangement is perfect als gezellig bedrijfsuitje of om te beleven met een groepje vrienden, familie of (buitenlandse) gasten. Neem contact op met Eat2Gather om de wandeling in te plannen.
 
Ben je alleen of met een klein groepje met minder dan 8 personen? Schrijf je dan in voor de bierwandelingen op open-inschrijvingen, klik hier voor de data.
 
 
Het Parool "Tijdens de wandeling proef je een tal van speciaalbieren en kom je meer te weten over de bierhistorie en urban ledgends"
Bierista.nl "Er is zonder overdrijven sprake van een bierrevolutie, Eat2Gather springt hier handig op in en brengt tijdens deze wandeling de hippe drank samen met de rijke historie van Amsterdam"
Drankenvakblad Adfundum "Bierliefhebbers met een voorliefde voor historie kunnen sinds kort terecht bij culinair organisatiebureau Eat2Gather."
Magazine Margriet "Bekijk de hoofdstad eens vanuit het perspectief van de bierliefhebber."
Biernet.nl De grootste biersite van Nederland vermeld de wandeling.
Echt Amsterdams "Het is wat anders dan een ordinaire kroegentocht, gedurende deze wandeling leer je de stad pas echt kennen"
De Culinaire Expeditie "het moge duidelijk zijn, bier is de nieuwe wijn". Lees hier verder.
 
 
 
Lees hier wat andere klanten van de wandeling vonden:
'Bedankt Eat2Gather voor de gezellige bierwandeling en heerlijke kookworkshop. We hebben een geweldige tijd gehad met ons bedrijfsuitje. Alles was top geregeld!' Brigit van Assa Abloy
 
'We hebben met de Historische Bierwandeling een super leerzame, smakelijke en gezellige avond gehad! In totaal 5 kroegen bezocht met een gids en 9 deelnemers. Elke kroeg weer andere sfeer en andere soorten speciaal bier. Ook steek je meer op van Amsterdam dan alleen de biercafé's. Echt de moeite waard en een aanrader voor iedereen.' Wim, Jos en Paul
 
'Een bedrijfsfeest regelen voor 100 personen is voor Eat2gather geen probleem, geef aan wat je graag wilt en Karien Olthof maakt het mogelijk! Facta werd opgesplitst in 7 groepen en zijn met een gids diverse wandelingen door de Jordaan gaan doen. (De Culinaire Wereldtour, Lekkernijen- en Historische Bierwandeling). Tot in de details was dit goed verzorgt en ging iedereen enthousiast en voldaan naar huis en kijken terug op een leuk bedrijfsfeest.' Annette van Facta
 
"Ok, een beetje Amsterdammer weet heus wel waar het gezegde 'in de aap gelogeerd' vandaan komt, maar weet je bijvoorbeeld ook waar het 'vechten tegen de bierkaai' zijn oorsprong heeft? Luister goed naar de gids je zult het snel te weten komen! Superleuke en ontspannen wandeling door een stukje écht stadshart, waarin je ondertussen enkele brouwerijen en cafés aandoet waarvan je niet wist dat ze er zitten.." Michiel wandeling gedaan met vrienden groep
 
Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie