W-EET-jes
Elke maand vind je onder w-EET-jes de leukste nieuwtjes over eten.
 
Weet jij een w-EET-je waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je w-EET-je naar de redactie van Eat2Gather zodat jouw w-EET-je eventueel geplaats kan worden.
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 

w-EET-je wat het verschil is tussen groene en rode paprika's? 

 

 

 

 

 

Wist je dat er naast groene, rode, gele en oranje paprika's zelfs bruine, paarse en witte paprika's bestaan? Ze hebben gemeen dat ze allemaal veel gezonde voedingsstoffen bevatten en super gezond zijn! De paprika is rijk aan vezels, vitamine E, vitamine B1 en 2 en een goede bron van bèta-caroteen (wordt door het lichaam omgezet in vitamine A). Daarnaast bevatten paprika's bovengemiddeld veel vitamine C. Niet alleen in vergelijking met andere groenten, maar vaak zelfs meer dan de meeste fruitsoorten. Er zijn behalve de kleur nog vier belangrijke verschillen tussen groene en rode paprika’s.
Deze verschillen worden veroorzaakt door het feit dat de groene paprika eigenlijk de onrijpe variant is van de rode paprika. Doordat de groene paprika voortijdig wordt geplukt, heeft hij niet de kans gekregen om door te rijpen en zijn rode kleur te krijgen. Het gevolg hiervan is dat de groene paprika in tegenstelling tot de rode: 

- Veel bitterder is van smaak dan wanneer deze rood en rijp geplukt wordt.
- Twee keer minder vitamine C bevat dan de rode variant.
- Vier keer minder van het gezonde bèta-caroteen bevat dan de rode paprika.
- In de regel goedkoper is dan de rode omdat deze minder lang hoeft te groeien en dus minder energie en grondstoffen gebruikt dan wanneer hij langer zou doorrijpen. Daarnaast geldt dat hoe langer de paprika moet groeien hoe minder er per jaar geoogst kunnen worden. In de meeste Nederlandse supermarkten worden de drie kleuren rood, geel en groen samen verpakt en verkocht om op die manier de gemiddelde prijs per paprika naar beneden te brengen.

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie