W-EET-jes
Elke maand vind je onder w-EET-jes de leukste nieuwtjes over eten.
 
Weet jij een w-EET-je waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je w-EET-je naar de redactie van Eat2Gather zodat jouw w-EET-je eventueel geplaats kan worden.
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w-EET-je waarvoor ze in het zuiden van ItaliŽ broodkruim ook wel gebruiken?

Broodkruim ofwel paneermeel, is in feite niets anders dan fijngewreven droog brood.
Het paneermeel dat de meeste van ons in het keukenkastje hebben staan is een afval product uit de beschuitindustrie en wordt gemaakt van de gebroken beschuitjes die niet meer geschikt zijn voor de verkoop. Natuurlijk kan je ook makkelijk je eigen paneermeel maken door oud droog brood fijn te malen.

Paneermeel kent veel verschillende toepassingen. Zo kan je er vlees of vis mee paneren om deze te voorzien van een lekker knapperig laagje, maar het is ook een onmisbaar ingrediŽnt als je bijvoorbeeld je gehaktballen lekker smeuïg wilt maken.

Japanners gebruiken graag broodkruim om gefrituurde producten extra crunchy te maken. Dit Japanse broodkruim heet Panko en is luchtiger en wat zoeter dan de westerse variant. Door zijn luchtigheid leent Panko zich extra goed om mee te frituren. Tegenwoordig kan je Panko bijna in elke supermarkt vinden.

Het gebruik van broodkruim is kenmerkend voor de Cucina Povera, de Italiaanse traditionele eenvoudige keuken. Krokant gebakken broodkruim wordt, met name op SiciliŽ en in de armere zuidelijke provincies, regelmatig gebruikt in plaats van Parmezaanse kaas of pecorino. Op die manier geven de Italiaanse mammaís de pasta toch een heerlijke crunch en smaak mee, maar wel voor een fractie van de prijs.


Voel je je geïnspireerd? Voor groepen vanaf 6 personen kan Eat2Gather een Italiaanse kookworkshop organiseren en op 17 november is er weer een Italiaanse kookworshop op open-inschrijving in Amsterdam.

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon