W-EET-jes
Elke maand vind je onder w-EET-jes de leukste nieuwtjes over eten.
 
Weet jij een w-EET-je waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je w-EET-je naar de redactie van Eat2Gather zodat jouw w-EET-je eventueel geplaats kan worden.
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

w-EET-je wat de letterlijke vertaling is van het Marokkaanse specerijenmengsel Ras el hanout?

Ras el hanout is naast smaakmaker in de Marrokaanse keuken ook zeer populair in onder andere Algerije, TunesiŽ en andere landen in het noorden van Afrika. Traditioneel wordt het vooral gebruikt bij de bereiding van wild, lamsvlees, kip, couscous en rijst en natuurlijk in de Marokkaanse tajine.
De letterlijke vertaling van Ras el hanout is: het beste van de winkel.
Er is geen officieel recept voor Ras el hanout en dus zullen zowel de ingrediŽnten als de onderlinge verhoudingen per Ďwinkelí verschillen. In een Ras el Hanout mengsel kunnen wel 20 tot 80 verschillende specerijen worden verwerkt. De meest voorkomende specerijen zijn: paprika, korianderzaad, komijnzaad, venkelzaad, kaneel, gember, zwarte peper, gemalen kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment, galangal, foelie, nigella, steranijs, lavendel en vermalen rozenknoppen.
De ingrediŽnten worden eerst geroosterd en daarna fijngemalen totdat er een zeer aromatisch bruin mengsel ontstaat. De kwaliteit van de Ras el hanout blijft het best gewaarborgd op een koele, droge en donkere plaats.
In Marokko wordt Ras el hanout ook wel ďhet luie vrouwen- specerijĒ genoemd omdat het toevoegen van slechts een snufje al zorgt voor een fantastische smaaksensatie.

Leer zelf een tajine maken met Ras el hanout tijdens een Marokkaanse kookworkshop. Zowel voor groepen als op open inschrijving te boeken.

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie