W-EET-jes
Elke maand vind je onder w-EET-jes de leukste nieuwtjes over eten.
 
Weet jij een w-EET-je waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je w-EET-je naar de redactie van Eat2Gather zodat jouw w-EET-je eventueel geplaats kan worden.
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
w-EET-je waarom eekhoorntjesbrood zo heet?

De herfst is weer begonnen en de paddenstoelen schieten uit de grond, waaronder Eekhoorntjesbrood. Deze delicatesse wordt door het stevige vlees en de hoge voedingswaarde ook wel de “steak” onder de paddenstoelen genoemd. In Italië noemen ze deze dikke paddenstoel “porcini”, varkentje.

Eekhoorntjesbrood groeit in Azië, Europa en Noord-Amerika. In Nederland is eekhoorntjesbrood beschermd. In winkels wordt voornamelijk eekhoorntjesbrood uit Frankrijk verkocht; “cèpes”

Maar hoe komt deze lekkere schimmel aan zijn naam? Eigenlijk heel letterlijk: Eekhoorns eten deze paddenstoelen graag, het is dus inderdaad brood voor de eekhoorntjes. Een lekkere snack in het dieet van bessen, knoppen van bomen en zaden van de dennenappel.

Wil je meer weten over eten uit de natuur? Maandelijks (de eerstvolgende op 23 november en 21 december) kun je je via Eat2Gather inschrijven voor een wandeling Eten uit de Natuur. Met een groep spreek je een datum naar wens af.
Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon