W-EET-jes
Elke maand vind je onder w-EET-jes de leukste nieuwtjes over eten.
 
Weet jij een w-EET-je waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je w-EET-je naar de redactie van Eat2Gather zodat jouw w-EET-je eventueel geplaats kan worden.
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
w-EET-je waar citroen goed voor is?

Citroenen en limoenen worden, vooral zomers, veel gebruikt in cocktails, in een flesje Corona, wit bier of Desperados, bij gerechten met vis, in de thee of gewoon in een karaf met water. Het smaakt niet alleen lekker maar citroen is ook goed voor allerlei zaken. Hierbij een greep uit de nuttige eigenschappen van deze citrusvrucht.

Citroen tegen muggen:
Muggen en parasieten houden niet van de stoffen die in citroen zitten. Door citroen te eten of te drinken komt het in je bloed en wordt je minder geprikt door muggen. Verder helpt een schijfje citroen in de hals van een flesje bier (oud Mexicaans gebruik) de muggen en vliegen op afstand te houden.

Citroen heeft een geneeskrachtige werking:
Citroen eten of drinken zorgt voor een antibacteriŽle en antivirale werking. Doordat citroen een hoge dosis vitamine C bevat voorkomt het onder andere verkoudheid en griep. Daarnaast schijnt citroen nierstenen, nier- en blaasproblemen te kunnen voorkomen. Verder zakt de koorts sneller op het moment als je om de twee uur lauw water met citroensap en honing drinkt.

Citroen om af te vallen:
De vezels van een citroen geven je lang een vol gevoel waardoor je minder eet. Daarnaast wordt vet sneller verbrand op het moment dat je citroen eet of drinkt. Ook stimuleert citroen de spijsvertering doordat het de galproductie in je lever verhoogt.

Citroen goed voor je huid:
Door water met citroen te drinken gaat je huid weer stralen. Daarnaast schijnt een druppel citroensap ook te helpen tegen een onzuivere huid. Als je last hebt van ruwe ellebogen dan kun je 1 keer per week 5 minuten je ellebogen in 2 halve citroenen wrijven. Als je dit regelmatig doet wordt de huid steeds zachter.
 
Wil je een keer cocktails leren shaken samen met je vriendinnen, collegaīs of tijdens een vrijgezellenfeest? Klik hier voor meer info.


Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten en reviews
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon