W-EET-jes
Elke maand vind je hier een grappig nieuw wEETje over eten.
 
Weet jij een wEETje waar Eat2Gather nog niks over geschreven heeft en wil je jouw culinaire kennis delen met anderen? 
 
Stuur je wEETje naar de redactie van Eat2Gather zodat we misschien wel jouw wEETje kunnen plaatsen. 
 
 
Met smakelijke groet,
 
Eat2Gather
 
 

wEETje waarom kogelvis zoŽn gevaarlijke lekkernij is?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In Japan is het een delicatesse, sushi van kogelvis. Wel een hapje voor waaghalzen – het is volgens de overlevering het enige gerecht waar de Japanse keizer zich nooit aan heeft durven wagen. w-EET-je wat deze lekkernij zo gevaarlijk maakt?

Het mag dan wel een lekkernij zijn in Japan, kogelvis is ontzettend gevaarlijk. Dat komt omdat de lever, nieren en eierstokken van het diertje de zeer giftige stof tetrodotoxine bevatten, waardoor je binnen een paar uur verlamd raakt. Deze organen moeten dan ook heel voorzichtig worden bereid door een daarin gediplomeerde kok, waarbij het mes geen giftige onderdelen mag raken. Een kleine fout in de bereiding kan al fatale gevolgen hebben. Een delicatesse voor waaghalzen dus.

Hou je van verse vis? Boek dan een keer een sushiworkshop bij Eat2Gather.

Waarom Eat2Gather?
W-EET-jes
In het nieuws
Klanten
Bedrijfsfilm Eat2Gather
Workshop kadobon
De Culinaire Expeditie